Wat te doen met acne..


Wat is Acne?
Acne Vulgaris, ook wel gewoon in de volksmond Acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit jeugdpuistjes of Acne. Bij de ene persoon zijn het enkele puistjes, terwijl het bij de ander een uitgebreide huidaandoening is, die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan beïnvloeden. Het zelfvertrouwen wordt hierdoor aangetast en sommige verschuilen zich Het liefst, zodat de buitenwereld deze Acne niet ziet.


Acne is eigenlijk een hele onschuldige aandoening, die na enkele jaren vanzelf weer kan verdwijnen. Meestal verdwijnt acne voor je vijfentwintigste jaar, maar soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd, of kom je er zelfs nooit vanaf. Zo bestaan er natuurlijk enorm veel fabeltjes over Acne en jeugdpuistjes. Maar wat wij van Cleyo belangrijk vinden is het delen van feiten!


Hoe ontstaat Acne?
Acne berust op een ontsteking of meerdere ontstekingen van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels) in een mooi woord genoemd. Bij het ontstaan van Acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint Acne in de puberteit, wanneer er in de huid onder invloed van hormonen natuurlijk een aantal veranderingen ontstaan. Je kent het wel, de puberteit, extra zweten, haargroei, de baard in de keel, menstruatie etc.


Er zijn ook vormen van Acne welke ontstaan door uitwendige factoren. Meestal gaat het dan om contact met stoffen en middelen die een verstopping van de talgklier of je talgklieren veroorzaken, zoals bepaalde cosmetica of verkeerde crèmes. Verder moet gedacht worden aan oliehoudende of chloorhoudende producten in bepaalde beroepen en industrieën. Ook mechanische factoren (druk en wrijven) kunnen een bestaande Acne verergeren. Voorbeelden hiervan zijn Acne onder de kin rand van een helm en op het voorhoofd onder een voorhoofdsband. Langs de slapen van het overmatig zweten et cetera.


Tenslotte zijn er nog verschillende geneesmiddelen die aanleiding kunnen geven tot het ontstaan of verergeren van Acne, bijvoorbeeld Prednison en middelen tegen tuberculose en epilepsie.


Maar wat zijn de verschijnselen?
Acne wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Als het een hevige ontsteking is, ontstaan onderhuidse ontstekingen welke enorm pijnlijk kunnen zijn, en wel weken kunnen duren voordat deze echt verdwijnt. Zeker als je zelf hier ook nog aan gaat peuteren of pulken duurt de genezing enorm lang. Na die genezing komen er ook nog vaak heftige en lelijke littekens welke je zeker niet wilt hebben.


Hoe wordt de diagnose gesteld?
Acne is over het algemeen zo gemakkelijk te herkennen dat de diagnose gewoonlijk kan worden gesteld op grond van de uiterlijke kenmerken. Aanvullend onderzoek is vrijwel nooit nodig.


Acne heeft niets te maken met:
• Een vitaminetekort. Het heeft dan ook geen zin vitaminepreparaten tegen acne te slikken.
• Infecties. Acne is geen infectieziekte en wordt dus nooit van de ene mens op de andere overgedragen.
• Spanningen of stress.

Eerder is het omgekeerde het geval: een ernstige Acne kan aanzienlijke psychische spanningen oproepen (minderwaardigheidsgevoel).
Acne in voor de Specialistische Schoonheidsspecialisten en Leader Skin Experts makkelijk en goed te behandelen waarbij we altijd de huidverbeteringsgarantie kunnen geven van 80% en meer. Bij 8 op de 10 mensen die wij behandelen met onze producten en op maat gemaakte persoonlijke behandelplannen komt het probleem nooit meer terug!


Wil jij een gratis intake met een van onze Schoonheidsspecialistes of Skin Experts om de diagnose te checken en te bekijken wat jouw ideale persoonlijke behandelplan is? Vraag dan direct je gesprek aan via ons contactformulier.

Door: Leentje Henraat

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen wij je helpen ;-)?